מה זה Screaming Frog (סקרימינג פרוג)?

Screaming Frog או בתרגום ישיר – הצפרדע המצווחת היא למעשה תוכנה עם זחלן (Crawler) אשר תפקידו לסרוק אתרי אינטרנט ולהוציא מהם מידע חיוני לצורך קידום בגוגל, אבל לא רק (נגיע לכך בהמשך). למי שלא מכיר, זחלן זהו סוג של תוכנה ש"זוחלת" באתרים ובוחנת אותם, קוצרת נתונים ומציגה אותם. לצורך העניין לגוגל יש צי של זחלנים בהם היא משתמשת לאינדקוס אתרי אינטרנט.

אז מאיפה מתחילים?

לפני שאתם מתחילים לגעת במשהו, אנחנו  ממליצים להתחיל בהיכרות בסיסית עם ההגדרות והתפריט הראשי של הצפרדע המצווחת. הכנו לכם סקירה מהירה של תפריטי הניווט וההגדרות העיקריות בהם לרוב משתמשים:

Screaming Frog

File (קובץ)

בתפריט, אם תלחצו על "קובץ", אתם יכולים לשמור סריקה כקובץ, כך שתמיד תוכלו לקבל את נתוני הסריקה. אם שכחתם לשמור סריקה, תוכלו לגשת לששת הסריקות האחרונות שביצעתם ב- Screaming Frog מתפריט זה. בנוסף, אם ברצונך להגדיר הגדרות תצורה כלשהן כברירת מחדל ביישום, תוכלו לעשות דרך כאן.

File

Configuration (תצורה)

זה כנראה התפריט החשוב ביותר שיש להכיר מכיוון שכאן נמצאות כל הגדרות הסריקה שלכם. לחצו על "Spider" כדי להתאים אישית את סוג התוכן שברצונכם לסרוק וסמנו את הנתונים שאתם מעוניינים  לראות. אתם יכולים למשל בחור, להסיר או לכלול תמונות, JavaScript, CSS, HTML , סאב דומיינים וסוגים ספציפיים אחרים של תוכן בסריקה. כעת לחצו על include & Exclude"”  כדי להדביק כתובות אתרים ספציפיות שברצונכם לכלול או לא לכלול בסריקה. אם אתם מעוניינים לשלב את הסריקה שלכם ב- Google Analytics או ב- Google Search Console, לחצו על "API".

Configuration

Bulk Export

אם אתם רוצים דרך מהירה לייצא את נתוני הסריקה שלכם, בתפריט Bulk Export תוכלו לבחור לייצר כתובות עם קודי תגובה ספציפיים כמו לדוגמה, 404, קישורים, טקסטים, תמונות ועוד.

Bulk Export

Reports (דו"חות)

מתפריט הדו"חות, תוכלו להוריד דוחות על נתונים כגון הפניה מחדש (redirect) ,שגיאות , תגיות קנוניקל ועוד.

Reports

Sitemaps

אחרון חביב, תוכלו להשתמש בתפריט זה כדי לבנות מפת אתר לאתר שלכם.

Sitemaps

מה אפשר לעשות עם Screaming Frog?

  • מציאת כפילות כותרות – כפי שאתם כבר וודאי יודעים, אחת הבעיות הנפוצות ביותר שאנחנו נתקלים בהם במהלך אופטימיזציה של אתרים זה כותרות כפולות, מה שבסופו של דבר עלול לפגוע בקידום. סקירימינג פרוג נותנת מענה מושלם – כדי שתוכלו לזהות כפילויות אלו יש לגשת לטאב של Page Title, לסנן את הטבלה בסדר יורד ולמצוא באילו עמודים מופיע יותר מ-1.
  • מציאת קישורים שבורים – כחלק מקידום האתר, אנחנו מחליפים קישורים למקורות חזקים ברשת ואף לעמודים פנימיים באתר עצמו, אך לרוב לא תהיה לנו דרך לוודא אם הם לא שבורים. כאן, Screaming Frog מציעה לנו פתרון פשוט ומהיר, כל שעליכם לעשות זה ללחוץ על הטאב של External ולהגדיר את התצוגה של הטורים לפי סטטוס.
  • איתור סטטוסי קוד http – אם תסתכלו מתחת לטאב של Response Codes, תוכלו לראות את קודי סטטוס http של עמודים שונים באתר.
  • חיפוש בעיות כלליות באתר – אם תרצו לקבל נתונים כלליים יותר על האתר, תוכלו דרך תפריט ה Reports לקבל נתונים שימושיים שונים כמו איתור כותרות ארוכות מדי, עמודים שלא מופיע בהם תיאור, תמונות ומולטימדיה כבדים מדי ועוד.
  • ניתוח תיאורי מטא – בדומה לטייטלים, באמצעות ה Screaming Frog תוכלו לבדוק שאין כפילויות בתיאורים של העמודים, שכולם כוללים מילות מפתח ושהם באורך הנכון.
  • איתור תוכן לא מאובטח – Screaming Frog מאפשרת לנו לבדוק את מידת האבטחה של האתר והאם הוא מוגן מפני גורמים זדוניים. אם תיכנסו ל Reports- ומשם Insecure Content אתם תוכלו לראות דו"ח מפורט שמציג את כל התוכן (בין אם תמונות, CSS, קטעי ג'אווה סקריפט ועוד) שעלול להיות חשוף לפריצות.
  • תצוגה מקדימה של האתר בגוגל (SERP) – אחד הדברים היותר נפלאים בסקירימינג פרוג זה שתוכלו לראות כיצד עמודי האתר שלכם נצפים בתוצאות החיפוש של גוגל. כך אפשר לוודא אם הכותרות ותיאורי המטא נראים טוב, אם יש צורך לחדד או לשנות אותם, אם צריך להוסיף מילות מפתח ועוד.
  • בדיקת קישורים פנימיים – כולנו יודעים שקישורים פנימיים הם חלק בלתי נפרד בקידום האתר והם אחד הכלים העוצמתיים שעומדים ברשותנו. באמצעות Screaming Frog תוכלו לאתר את כל הקישורים הפנימיים באתר ולבדוק נתונים שונים כמו – התאמת האנקור לטקסט בעמוד, או איתור קישורים שבורים/ לא תקניים או כאלה שמקשרים לעמוד שמבצע הפניה.

 

כמה מילים אחרונות

אז זהו? זה הכול? למען האמת לא, לכלי המדהים הזה יש עוד הרבה פונקציות ויכולות שתוכלו ללמוד ולחקור אותם תוך כדי עבודה. לדוגמה,  אפשרות נפלאה שלא הזכרנו זה שניתן לחבר את Screaming Frog ל- Google Analytics ו- Google Search Console כדי לקבל עוד אינפורמציה ולהעצים את חווית השימוש, אבל אנחנו נדבר על האפשרויות המתקדמות יותר בפעם אחרת.

אנחנו מקווים שהמאמר הזה עזר לכם לקבל בסיס טוב ולהבין כיצד התוכנה הזו תעזור לכם בקידום האתר. אתם מוזמנים להוריד את הגרסא החינמית של הצפרדע המצווחת אשר מאפשרת לסרוק עד ל500 עמודים ונותנת מענה מצויין לכל מי שרוצה להיכנס לתחום.

שיהיה בהצלחה ונתראה במדריך הבא ????

כתבות אחרונות

יתרונות עבודת סוכנות דיגיטל אל מול מחלקת שיווק בתוך החברה

הרשתות החברתיות הגיחו לעולם הפרסום עם הבטחה פרסומית, יכולת אופטימיזציה ומיקוד שלא נראתה כמותה ולכן הפרסום בהן היה קל, אפקטיבי ובר מדידה אך המצב אינו כך כבר הרבה זמן. כיום על מנת להצליח להריץ קמפיין חברתי מוצלח, חייבים לעשות זאת נכון, מחושב ובעזרת ...

שיניתם את הדומיין שלכם?

במידה וכן התכוננו להשפעה על קידום האתר שלכם החלטתם להקים אתר לעסק שלכם – מצויין בחרתם שם לעסק שלכם – נהדר רכשתם דומיין – מושלם! האתר שלכם בנוי ורץ מזה לא מעט זמן – איזה כיף כעת אתם רוצים לשנות את הדומיין – אוקיי, לפני שמתלהבים צריך ל...

אסטרטגיות בידינג אוטומטיות

המדריך השלם למפרסם בגוגל 5 אסטרטגיות פרסום שיכולות לא רק לשפר את התוצאות השיווקיות, אלא גם להגדיל את הרווחיות רייטינג גדול יותר מטלוויזיה, עם כוונת לייזר של צלף מערכת הפרסום של גוגל היא המנוע השקט שמניע את תעשיית הפרסום בישראל והיא חלק בלתי נפרד מת...